HIFK kaappasi maajoukkuevalmentajan

HIFK-Bandy lähtee kauteen 2023-2024 uudistuneella valmennuksella. Päävastuun valmennuksesta ottaa Teemu Laitinen, joka saa aisaparikseen pitkäaikaisen HIFK-valmentajan Mikko Vainikan ja paluun helsinkiläisseuraan tekevä, aiemmin pelaajana maaleja mättäneen Harri Hiukan.

– Mikko on hyvin laaja-alaisesti ja analyyttisesti urheilua seuraava ja kantaaottava valmentaja, joka jo edellisellä kerralla HIFK:n edustusjoukkueen valmennustiimissä mukana ollessaan oli kasvattamassa ja kehittämässä monia huippupelaajia. Harrin suuri palo jääpalloon ja sen hienouksiin on innostanut häntä myös siirtymään enemmän ja enemmän valmennuksen maailmaan, Laitinen toteaa.

Hiukka tunnettiin kovana maalipyssynä omalla peliurallaan ja hän ilahdutti myös punaisissa pelatessaan kannattajia tekemällä tuhoaan vastustajan maalilla. Maalintekotaito ja tieto siitä, kuinka maaleja tehdään, on yksi niistä asioista, mitä Hiukka pystyy ammentamaan joukkueeseen.

– Harrin tietotaito ja intohimo hyökkäyspelaamisesta sekä maalintekemisestä tulevat varmasti olemaan suuri painotusalue hänelle, joka tulee olemaan myös osa maalivahtivalmennusta. Lisäksi Harrin kiinnostus ryhmädynamiikasta ja sen kehittämisestä tulevat varmasti palvelemaan joukkuetta kauden aikana, Laitinen pohtii.

Vainikka on Laitiselle tutumpi jo vuosien varrelta. Miehet ovat tehneet yhteistyötä valmennuksessa jo aiemminkin, joka omalta osaltaan auttaa sulautumista yhteiseen tiimiin myös edustusjoukkueessa.

– Koen vahvaksi eduksi myös sen, että olen Mikon kanssa hyvin pitkälle ollut rakentamassa HIFK-Bandyn junioripolkua vuodesta 2008 alkaen. Tuosta ”putkesta” muutamat pelaajat ovat jo nuorella iällä murtautuneet edustusjoukkueeseemme ja pari pelaajaa jopa Ruotsin Elitserieniin asti. Toimintatavat ja tavoitteet ovat hyvin selkeitä, Laitinen miettii.

Laitinen itse näkee, että suurin tekijä tulevalla kaudella on pelaajien kehittäminen ja sen kehityksen jatkumo, joka on aloitettu. Tavoitteet tulevaisuudesta ovat selkeät.

– Suurin ajatus mielessä on jatkumona kehittää pelaajia, peliä ja joukkueen prosesseja. Ohjata HIFK takaisin Suomen jääpallon kärkipaikoille, minne se eittämättä kuuluu. Olen ollut mukana monissa valmennustiimeissä ja urheilumaailman projekteissa, joista monet opit ja kokemukset seuraavat mukana valmennuksessani, Laitinen kertoo.

Teksti: HIFK-Bandyn tiedote

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*